Naslovnica VIJESTI INFO ČLANOVI UDRUŽENJA „VOGOŠĆANI“ STARIM FOTOGRAFIJAMA ČUVAJU SJEĆANJA VOGOŠĆANA

ČLANOVI UDRUŽENJA „VOGOŠĆANI“ STARIM FOTOGRAFIJAMA ČUVAJU SJEĆANJA VOGOŠĆANA

187

Udruženje građana “Vogošćani”osnovano je 2013.godine  s ciljem da povezuje stavnike Vogošće,  sve one koji su na bilo koji način vezani za naš grad. Članovi  su stanovnici Vogošće koji danas žive ovdje, kao i svi oni koji su iz različitih razloga život nastavili u drugim  gradovima ili drugim zemljama. Danas Udruženje broji više od 500 članova. Lijepe uspomene,  zajednička druženja, posjete jednih drugima, izložbe koje svjedoče o različitim periodima historije Vogošće, samo su dio onoga što povezuje članove Udruženja „Vogošćani“.  U ovoj godini također u planu su redovne aktivnosti, sve ono što je njihova prepoznatljivost već godinama.

Ono što članove Udruženja i sve druge Vogošćane posebno zanima je facebook profil, gdje se mogu naći informacije, stare fotografije i obnoviti pokidane veze među prijateljima i nekadašnjim komšijama.

Također i dalje nastavljaju prikupljati stare fotografije, te su iz udruženja zamolili sve one koji posjeduju stare fotografije iz Vogošće da proslijede ovom udrženju kako bi obogatili svoju stranicu sa  fotografijama koje čuvaju sjećanje na Vogošću.