Naslovnica VIJESTI INFO UDRUŽENJE “VOGOŠĆANI” NASTAVLJA SVOJU MISIJU POVEZIVANJA I ZBLIŽAVANJA VOGOŠĆANA ŠIROM SVIJETA

UDRUŽENJE “VOGOŠĆANI” NASTAVLJA SVOJU MISIJU POVEZIVANJA I ZBLIŽAVANJA VOGOŠĆANA ŠIROM SVIJETA

227

Sada već davne 2013. godine  osnovano je  Udruženje građana “Vogošćani”  sa ciljem da povezuje stavnike Vogošće,  sve one koji su na bilo koji način vezani za naš grad. Članovi  su stanovnici Vogošće koji danas žive ovdje, kao i svi oni koji su iz različitih razloga život nastavili u drugim  gradovima ili drugim zemljama. Danas Udruženje broji više od 500 članova.

Lijepe uspomene,  zajednička druženja, posjete jednih drugima, izložbe koje svjedoče o različitim periodima historije Vogošće, samo su dio onoga što povezuje članove Udruženja „Vogošćani“.  U godini iza nas  bilo je svega, prvenstveno zajedničkih druženja i  lijepih uspomena  koje žele zapamtiti i sa takvim sjećanjima ući u novu 2020. godinu.

Događaj koji je posebno važan u radu Udruženja i na koji su svako iznimno ponosni je  tradicionalna “Novogodišnja čarolija” koja je i ove godine na jednom mjestu okupila veliki broj djece kojima su podijeljeni novogodšnji paketići.

U ovoj godini također u planu su redovne aktivnosti, sve ono što je njihova prepoznatljivost već godinama.

Ono što članove Udruženja i sve druge Vogošćane posebno zanima je facebook profil, gdje se mogu naći informacije, stare fotografije i obnoviti pokidane veze među prijateljima i nekadašnjim komšijama.