Naslovnica VIJESTI INFO UČENICI OŠ “ZAJKO DELIĆ” PRVO POLUGODIŠTE ZAVRŠILI SREDNJOM OCJENOM 4,22

UČENICI OŠ “ZAJKO DELIĆ” PRVO POLUGODIŠTE ZAVRŠILI SREDNJOM OCJENOM 4,22

189

Prvo polugodište školske 2017/ 2018. godine u OŠ „Zajko Delić“ na Kobiljoj Glavi pohađala su 484 učenika. Srednja ocjena u učenju iznosila je 4,22. Prema riječima direktorice škole Anise Sivac zabilježen je i veliki broj izostanaka učenika sa nastave, čak 10.000 ili 20 izostanaka po učeniku. Većina ih je imala primjerno vladanje, dok je manjem broju učenika smanjeno vladanje.

U školi su realizovane brojne vannastavne aktivnosti. Na općinskom takmičenju iz oblasti „Upozoravanja na mine“  učenici ove škole su osvojili prvo mjesto i predstavljali našu općinu na kantonalnom takmičenju. U decembru prošle godine su organizovana dva humanitarna bazara na kojima su prikupljana novčana sredstava za liječenje djevojčice Nejle Alibašić i za djecu koja boluju od dijabetesa. Projektima Općine Vogošća dio učenika zimski raspust provest će uz sadržaje Udruženja za edukaciju djece“ Pričalice“, a neki će u Zetri naučiti klizati.

Do kraja zimskog raspusta ostalo je još dovoljno vremena da se djeca i njihovi nastavnici odmore i pripreme za nove školske obaveze. Nastava u drugom polugodištu počinje 29. januara.