Naslovnica VIJESTI INFO UČENICI OŠ „MIRSAD PRNJAVORAC“ OSVOJILI 2. MJESTO NA DRŽAVNOM TAKMIČENJU U KODIRANJU

UČENICI OŠ „MIRSAD PRNJAVORAC“ OSVOJILI 2. MJESTO NA DRŽAVNOM TAKMIČENJU U KODIRANJU

368

U 56 osnovnih škola KS-a nastavlja se realizacija programa „Škole za 21. vijek“ kojeg provodi organizacija British Council. Prilikom pokretanja programa održano je i takmičenje u kodiranju za škole iz Bosne i Hercegovine. Osnovci su pokazali  znanje i kreativnost, a među najboljima su bili učenici  vogošćanske osnovne škole “Mirsad Prnjavorac”.

Harun Omerbegović i Muhammed Karović, pod mentorstvom nastavnika Nedžada Halilovića, su na državnom takmičenju u kodiranju zauzeli visoko drugo mjesto. Nisu iznenađeni zbog svog uspjeha jer uživaju u programiranju i vremenu provedenom na sekciji robotike.

Na takmičenju su dobili dva zadatka, prezentovali su tzv. Planinar program i uspješno su napravili štopericu. Sve su uspješno riješili i ne kriju zadovoljstvo zbog svog znanja i snalažljivosti.

Za uspjehe učenike, na ovakvom ili sličnim takmičenjima, važni i uslovi u kojima se pripremaju. U OŠ „Mirsad Prnjavorac“ zbog moderno opremljenog kabineta za digitalne kompetencije uslovi su idealni, dodaje nastavnik za tehničku kulturu i informatiku Nedžad Halilović.