Naslovnica VIJESTI INFO UB “PATRIOTSKA LIGA” VOGOŠĆA: U 2020. GODINI REALIZOVANI ZNAČAJNI PROJEKTI

UB “PATRIOTSKA LIGA” VOGOŠĆA: U 2020. GODINI REALIZOVANI ZNAČAJNI PROJEKTI

51

Jedno od aktivnijih udruženja koja djeluju i rade na području Vogošće je i Udruženje boraca „Patriotska liga“. Uprkos pandemiji koronavirusa koja je obilježila 2020. godinu svi programski zadaci izvršeni su, a posebna pažnja posvećena je obilježavanju važnih datuma. Ono na šta su posebno ponosni jeste projekat „Podigni zastavu“, čija realizacija je započela uoči 1.marta – Dana nezavisnosti  BiH.

Osim Dana nezavisnosti BiH članovi Udruženja obilježili su godišnjicu akcije za Pretis, Dan Patriotske lige, međutim protekle godine zbog pandemije nisu  učestvovali na Maršu mira.  Prema riječima Amira Bešlije, Patriotska Liga također aktivno učestvuje i u obilježavanju svih drugih značajnih datuma na području općine Vogošća, a koji se odnose na perod 1992-1995. godina. Napomenuo je da su redovno obilazili članove obziorm da su mnogi ostali bez posla organizovali su i podjelu paketa kojima je takva vrsta pomoći potrebna.

Udruženje boraca „Patriotska liga“ Vogošća  dalo je nemjerljiv doprinos u odbrani BiH. Danas djeluju na čuvanju i njegovanju tradicije odbrambeno-oslobodilačkog rata.