Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI SUTRA TRADICIONALNI BAJRAMSKI KONCERT

U VOGOŠĆI SUTRA TRADICIONALNI BAJRAMSKI KONCERT

295

Općina Vogošća već tradicionalno za vjerske praznike nastoji svojim građanima ponuditi prigodne sadržaje, kako bi na taj način podijelila radost sa svojim građanima. Povodom Kurban bajrama Općina Vogošća će organizovati tradicionalni bajramski koncert, koji će biti održan u kino-sali  JU KSC Vogošća u utorak, 13.08.2019. godine sa početkom u 19 sati.

Na koncertu će učešće uzeti hor „Derman“ iz Sarajeva. Kako sami za sebe kažu oni su grupa djevojaka i mladića koji su već pet godina okupljeni uz ilahije i kaside, duhovne pjesme islama, te baštine najljepše vrijednosti istih.

Kažu za sebe „Mi smo Bosna i Hercegovina u malom, uvijek sa sobom nosimo ljepote mjesta iz kojih dolazimo, poklanjajući svu energiju našoj publici širom Bosne i Hercegovine, ali i inostranstva. Ime hora je čvrsto vezano za našu misiju jer, derman je lijek, izlaz, pomoć. Derman oplemenjuje ljude i budi najljepša osjećanja. Derman je lijek dušama, i bolnim, ali i zdravim.“

Prisutni posjetioci ovog koncerta bit će počašćeni nastupom i milozvučnim glasom ovih sjajnih interpretatora, koji izazivaju posebne emocije kod publike.