Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI PROMOVISAN ROMAN “PSI S RASKRSNICE” ELMIRE HELAĆ – MEKIĆ

U VOGOŠĆI PROMOVISAN ROMAN “PSI S RASKRSNICE” ELMIRE HELAĆ – MEKIĆ

357

Povodom Dječije nedjelje JU KSC Vogošća dans je organzovala  promociju knjige „Psi s raskrsnice“, autorice Elmire Helać – Mekić. Današnjom promocijom simbolično je obilježe i oktobar- mjesec knjige, te Međunarodni dan djeteta.  Ovo je Elmirina četvrta knjiga za djecu i govori o sudbini napuštenih pasa i njihovoj neraskidivoj vezi sa ljudima. Romanom se šalje lijepa i humana poruka da svi možemo uz malo truda i ljubavi pomoći nezaštićenim životinjama, ali i pokušava apelovati na nadležne da više urade u rješavanju problema pasa lutalica.

Djeca su uživala prateći zabavnu i poučnu promociju romana “Psi s raskrsnice”  kao što će uživati i čitajući.Knjiga  im osim zanimljive  priče donosi i lijepe ilustracije Enise Ustamujić Sejdić.

Promociji su prisustvovala djeca vogošćanskih osnovnih škola, Vrtića “Amel i Nur”, Centra za edukacju Teta Pričalica,  Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju,  Mjedenice i OŠ “Aleksa Šantić”.   Lutkar i  animatora Sabit Agić priredio im je mali lutkarski perfomans. . Promotori knjige  prof. Velija Katica, prof. Senka Avdukić,  dr. Amina Delić Zimić i mr. Fikreta Nazifović, djeci su donijeli svoje doživljaje romana i poručili da malo dobra može mnogo promijeniti živote ljudi.

Direktor JU KSC Vogošća, Kenan Alikadić je kazo kako ga raduje činjenica da i četvrta  knjiga Elmire Helać–Mekić svoj životni put započinje upravo iz ove ustanove i da će JU KSC i u narednom periodu raditi na promociji čitalaštva.

Elmira Helać-Mekić do sada je objavila  još tri književna djela, romane za djecu “Kamen” i “Kaldrma” te zbirku basni “Horozgrad”.