Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI POSTAVLJENA DVA DEZINFEKCIONA TUNELA

U VOGOŠĆI POSTAVLJENA DVA DEZINFEKCIONA TUNELA

168

U cilju što efikasne borbe s pandemijom koronavirusa  u Vogošći su postavljena dva dezinfekciona tunela za potrebe građana naše općine.  Ovaj projekat je realizovao Općinski štab Civilne zaštite Vogošća, a tuneli su postavljeni ispred zgrade Općine Vogošća i  Doma zdravlja Vogošća.

 „Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje se u Vogošći provode kontinuirano sa ciljem sprečavanja širenja pandemije koronavirusa. Ideja je da građani pri ulasku i izlasku iz objekata najprije uđu u dezinfekcioni tunel i dezinficiraju tijelo, odjeću i obuću. Nakon ispitivanja tržišta izabran je najpovoljniji ponuđač a zatim je u najkraćem roku izvršena isporuka, montaža i pušteni su upotrebu. Sredstva za dezinfekciju će biti svakodnevno na raspolaganju građanima općine Vogošća.“ – rekao je u izjavi za TV Vogošća Nermin Hajro, pomoćnik načelnika za Civilnu zaštitu Općine Vogošća.

Isporučilac dezinfekcionih tunela je firma “Metal Mujkić” iz Kalesije. Dezinfekcioni tuneli u potpunosti su funkcionalni jer uništavanju štetnih organizme, a sa druge strane  sredstva koja se koriste u njima ne ostavljaju nikakve štetne posljedice po ljudsko zdravlje.