Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI POČINJU MEVLUDSKE SVEČANOSTI

U VOGOŠĆI POČINJU MEVLUDSKE SVEČANOSTI

322

Manifestacija “Selam, ja Resulallah”, koju povodom rođendana Božijeg poslanika Muhammeda a.s. tradicionalno organizira Medžlis Islamske zajednice Sarajevo ima za cilj da promovira univerzalne vrijednosti iz poslanikovog života: ljubav, suživot, mir i poštovanje čovjeka, te da istakne najdublja i najtananija osjećanja ljubavi i poštovanja prema ljudskoj i poslaničkoj veličini Muhammeda a.s.

Manifestacija sadržava programe prilagođene svim generacijama, kao što su mevludske svečanosti po općinama, predavanja eminentnih profesora, projekcije filmova za djecu, predstave za omladinu, promocije knjiga, večeri poezije o Muhammedu, a.s., te večer ilahija i kasida.

I ove godine će se tradicionalno u vogošćanskim džamijama održavati mevludske svečanosti.prema riječima Edina ef. Mrkulića ovi događaji su izuzetno dobro posjećeni i za vjernike mnogo znače zajednički ibadeti, učenje Kur'ana i druženje džematlija. Manifestacija traje do 27. novembra, a ovogodišnji fokus je na razvijanju socijalnog senzibiliteta prema različitim kategorijama u društvu, sa akcentom na roditelje.