Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE „OSNOVE JAVNIH POLITIKA“

U VOGOŠĆI ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE „OSNOVE JAVNIH POLITIKA“

162

Na Fakultetu za upravu UNSA održana je promocija knjige „Osnove javnih politika“ autora doc. dr. Emira Tahirovića i doc. dr. Ermina Kuke. Prisutnima su se obratili promotori knjige akademik prof. dr. Mirko Pejanović, prof. dr. Elmir Sadiković i dr. Dritan Abazović.

Autor doc. dr. Ermin Kuka je naveo kako udžbenik pod naslovom “Osnove javnih politika“ predstavlja značajno i važno djelo za sagledavanje značaja i potrebe oblikovanja javnih politika. Dekan doc. dr. Emir Tahirović Fakulteta za upravu ujedno i autor knjige istakao je kako je udžbenik “Osnove javnih politika“ prvo izdanje pripremljenih predavanja na ovom uvodnom predmetu.

Udžbenik je sadržajno prilagođen nastavnom planu i programu kao obaveznom okviru za ovaj predmet. U koncipiranju udžbenika primjenjen je moderan pristup javnim politikama s ciljem lakšeg razumijevanja složene materije kojom se bavi ova poddisciplina političkih nauka. Osim toga, udžbenik omogućava sistemsko izučavanje problema i teorija vezanih za javne politike i analizu javnih politika, što je bitan uvjet uspješnog obrazovanja studenata iz različitih oblasti društvenih nauka, kao i njihove kompetentnosti u poznavanju fundamentalnih znanja iz domena javnih politika.