Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI ODRŽANA PREMIJERA PREDSTAVE „MALI PRINC“

U VOGOŠĆI ODRŽANA PREMIJERA PREDSTAVE „MALI PRINC“

138

Sinoć je u prepunoj vogošćanskoj kino sali JU KSC premijerno izvedena predstava „Mali princ“, koju je u okviru amaterskog pozorišta „Daske koje djetinjstvo znače“ pripremilo Udruženje za edukaciju djece „Pričalice“. Projekat je podržala Općina Vogošća.

Projekat je imao za cilj kod djece razviti ljubav prema kulturi i pozorištu, a glumačka ekipa uzrasta od 8-16 godina pokazala je šta su to istinske, pomalo zaboravljene vrijednosti i zašto nam je Mali princ svima potreban.

Najviše ljubavi u ovaj projekat utkala je Lidija Sejdinović koja je sa saradnicima i malim glumcima predstavu pripremala 6 mjeseci. U Kino sali sinoć je vladala posebna atmosfera, prepuna emocija u svakom posjetiocu.

Na sceni su blistali svi, od Malog princa, djevojčice Ilhane, dječaka ovisnog o igricama, do najstarije učesnice koja je milozvučnim glasom otpjevala pjesmu „Ružo moja“. Kompletnoj ekipi, onima na sceni i iza scene, čestitke za sjajan nastup pred vogošćanskom publikom. Neka im ovo bude početak ostvarenja velikih snova.