Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI ODRŽAN MASKENBAL „DJECI TREBA RADOSTI“

U VOGOŠĆI ODRŽAN MASKENBAL „DJECI TREBA RADOSTI“

140

U organizaciji OO SDP BiH Vogošća i udruženja „Korak više“ u Vogošći je održan 24.maskenbal pod nazivom „Djeci treba radosti“ na kojem je učestvovalo oko 200 djevojčica i dječaka maskiranih u omiljene likove iz crtića, bajki, ali i realnog života. Veseli šareni karavan prodefilovao je ulicama Vogošće gdje su učesnici pokazali svoje maštovite i lijepe kreacije nakon čega su prošetali pozornicom postavljenom ispred upravne zgrade „Jasmin Isanović Žuti“.

Bilo je teško stručnom žiriju da donese odluku ko je to imao najbolju masku, ali presudio je uloženi trud i potrebna mašta da se maska napravi. Najbolji je bio robot u kojem se nalazila djevojčica Almedina Ramović. Almedini je masku pomogla napraviti njena mama Senida koja kaže da im se manifestacija sviđa i da redovno učestvuju na maskenbalu.

Na jučerašnjem događaju kolektivima i pojedincima, prijateljima projekta, organizator je uručio zahvalnice, a najboljim i najmaštovitijim maskiranim mališanima vrijedne nagrade, kao i simbolične paketiće za sve učesnike. Za nezaboravnu zabavu bila je zadužena Lidija Sejdinović, poznata „Teta Pričalica“.