Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI ODIGRAN MEMORIJALNI TURNIR “JOSIP KATALINSKI ŠKIJA”

U VOGOŠĆI ODIGRAN MEMORIJALNI TURNIR “JOSIP KATALINSKI ŠKIJA”

126

Na stadionu “Hakija Mršo” proteklog vikenda odigran je Međunarodni memorijalni turnir „Josip Katalinski Škija“. Na turniru je učestvovalo 46 ekipa. Najviše učesnika bilo je iz Crne Gore, a takmičenje je odigrano u četiri selekcije (2006., 2008., 2009. i 2011. godište). Nogometni savez BiH je podržao ovaj turnir ponovo, kao i sudije KS i Nogometni savez KS. Dodijeljene su nagrade, kako kolektivne tako i pojedinačne, najboljima na sedmom izdanju ovog memorijala. Oba dana vikenda uz organizatore je bila i supruga pokojnog Josipa Jasna Katalinski.

U kategoriji 2009. nogometaši FK Sarajevo, pod vodstvom trenera Anesa Kozića, okitili su se srebrom. U šest odigranih utakmica bordo dječaci su zabilježili pet pobjeda i jedan remi s gol razlikom 12-0. U finalnoj utakmici sreća prilikom izvođenja penala bila je na strani Crnogoraca i ekipe Stari aerodrom iz Podgorice. Treće mjesto u ovoj kategoriji otišlo je, također, u ruke Crnogoraca i ekipe Arena.

Najbolji golman došao je iz ekipe FK Sarajevo Adi Pecar, a specijalna nagrada za nogometaša koji podsjeća na Josipa Katalinskog Škiju uručena je Tariku Zeći, također nogometašu FK Sarajevo.Najbolji strijelac u ovoj kategoriji je Matisa Knežević (Arena), a najbolji igrač Lazar Grbović (Stari aerodrom)

U najstarijoj kategoriji na ovom turniru prvo mjesto zauzeli su dječaci Jagodine, drugi su bili mladi nogometaši FK Željezničara, a broncom su se okitili nogometaši iz škole fudbala OLE iz Beograda.Za najboljeg igrača turnira proglašen je Luka Stanković iz Jagodine, najbolji strijelac je njegov saigrač Ognjen Milošević, dok je najbolji golman došao iz ekipe Željezničara Alden Čustović.