Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA SUFINANSIRANJE NABAVKE POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJE

U VOGOŠĆI OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA SUFINANSIRANJE NABAVKE POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJE

59

Služba za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti Općine Vogošća objavila je javni poziv u cilju  realizacije projekata “Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji u 2019. godini za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije“.

Pravo učešća na ovom projektu imaju sva fizička lica koja imaju registrovanu poljoprivrednu djelatnost, kao i lica koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom i upisani su u Registar poljoprivrednog gazdinstva (RPG), sa prebivalištem na području općine Vogošća.

Općina Vogošća će sufinansirati troškove nabavke nove poljoprivredne mehanizacije (poljoprivredne mašine, mehanizacija, oprema i priključci) u iznosu do 50% vrijednosti mehanizacije što poljoprivredni proizvođač dokazuje računima o kupovini mehanizacije koja je nabavljena u 2019. godini.

Mehanizacija koja je nabavljena na lizing, polovna mehanizacija ili mehanizacija nabavljena putem komisione prodaje neće se uzimati u razmatranje. Planirana sredstva za realizaciju ovog projekta su oko  60.000,00 KM..