Naslovnica VIJESTI INFO U TOKU REKONSTRUKCIJA DIJELA ULICE VOGOŠĆANSKIH ODREDA

U TOKU REKONSTRUKCIJA DIJELA ULICE VOGOŠĆANSKIH ODREDA

163

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima obišao je radove na rekonstrukciji dijela ulice Vogošćanskih odreda. Radovi se izvode u ukupnoj dužini od 450 m. Izvođač radova je firma  “AME” d.o.o. Breza, a na osnovu Ugovora potpisanog 01.06.2020.godine.

Pomenuti Ugovor je zaključen na osnovu zajedničke nabavke između Općine Vogošća i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo koji su i potpisinici ovog tripartitnog Ugovora zajedno sa izvođačem radova, firmom “AME” d.o.o. Breza.

Prema pojašnjenju načelnika Smajića, radovi podrazumijevaju rekonstrukciju saobraćajnice u ulici Vogošćanskih odreda od raskrsnice sa ulicom Spasoja Blagovčanina pa do mezarja Bradići (uklanjanje oštećenog asfalta, sanaciju postojećih i izgradnju novih slivnika za oborinske vode, zamjenu podtla, ugradnju tampona, pješačke staze, ivičnjaka i asfaltiranje).

Saobraćajnica je široka dvije kolovozne trake uz traku za podužno parkiranje ukupne širine 7,6 metara sa jednostranom pješačkom stazom širine 1,6 metara. Kolovozna konstrukcija se sastoji od 40 centimetara tampona, 9 centimetara nosivog sloja asfalta i 4 centimetra habajućeg sloja asfalta.

Realizacijom ovog projekta u cjelosti će biti završena rekonstrukcija ulice Vogošćanskih odreda.

Načelnik Smajić je izrazio zadovoljstvo kvalitetom i dinamikom radova naglasivši da će građani dobiti modernu saobraćajnicu, a uz nju i uređene prilaze zgradama. Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 325.260 KM a finansiraju se sredstvima  Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo putem Direkcije za puteve KS. Radovi bi trebali biti završeni za desetak dana.