Naslovnica VIJESTI INFO U TOKU RADOVI NA ASFALTIRANJU PRIŠUMSKOG PUTA U GORNJOJ JOŠANICI III

U TOKU RADOVI NA ASFALTIRANJU PRIŠUMSKOG PUTA U GORNJOJ JOŠANICI III

69

Danas je počelo asfaltiranje prišumskog puta u Briješću u naselju Gornja Jošanica III na području Mjesne zajednice Vogošća II. Riječ je o drugoj fazi sanacije lokalnog puta koja obuhvata oko 300  metara saobraćajnice.

Radovi podrazumijevaju asfaltiranje prišumskog puta, uređenje kosina, ugradnju ivičnjaka, tretman oborinskih voda i sanaciju propusta. Prosječna širina puta je 3 metra. Kolovozna konstrukcija se sastoji od posteljice (tampona) od 30 centimetara i nosivo-habajućeg sloja sloja od 7 centimetara.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 43.000  KM, a finansiraju se sredstvima Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Općine Vogošća. Izvođač radova je firma “BUCOMERC” d.o.o. Kiseljak. Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Radove je obišao načelnik Edin Smajić sa saradnicma. Načelnik Smajić je za RTV Vogošća izjavio da se radi o projektima koji su već započeti i realizuju se u više faza, a za koje su ranije obezbijeđena sredstva. Naglasio je kako je Općina Vogošća svjesna da će morati doći do reduciranja ranije usvojenih planova i da će se, u skladu sa tim stepen prioriteta svakog projekta morati utvrđivati još pažljivije. Prioritet svih prioriteta u ovom trenutku jeste zaštita zdravlja stanovništva, ali se ne smije dozvoliti da se potpuno odustane i od razvojinh infrastrukturnih projekata.