Naslovnica VIJESTI INFO U TOKU PROCEDURA ZA ODABIR IZVOĐAČA RADOVA ZA ODRŽAVANJE PUTEVA U PREDSTOJEĆOJ...

U TOKU PROCEDURA ZA ODABIR IZVOĐAČA RADOVA ZA ODRŽAVANJE PUTEVA U PREDSTOJEĆOJ ZIMSKOJ SEZONI NA PODRUČJU OPĆINE VOGOŠĆA

58

Na 39. sjednici Općinskog vijeća Vogošća donesena je Odluka o usvajanju Plana zimskog održavanja puteva na području općine Vogošća u sezoni 2020/2021. godine. Finansiranje zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva, čije je održavanje u nadležnosti Općine Vogošća vršiće se iz Budžeta Općine Vogošća, dok će dio lokalnih puteva na području naše lokalne zajednice čije je održavanje preuzela Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, finansirati Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo putem Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

Održavanje javnih puteva zimi znači obezbjeđivanje prohodnosti puteva i odgovarajuće bezbijednosti saobraćaja. S tim u vezi, veoma je bitno planski i pravovremeno pripremiti rad zimske službe.

U toku je provođenje procedure kako bi se na vrijeme odabrao izvođač radova koji će održavati puteve na području općine Vogošća u predstojećoj zimskoj sezoni. U skladu sa Zakonom o cestama Federacije BiH, Smjernicama za projektovanje, građenje, održavanje i nadzor na putevima urađen je Plan zimskog održavanja puteva na području općine Vogošća u sezoni 2020/2021. godine.