Naslovnica VIJESTI INFO U TOKU IZGRADNJA I SANACIJA DJEČIJIH IGRALIŠTA NA PODRUČJU OPĆINE VOGOŠĆA

U TOKU IZGRADNJA I SANACIJA DJEČIJIH IGRALIŠTA NA PODRUČJU OPĆINE VOGOŠĆA

94

Općina Vogošća obezbjedila je finansijska sredstva za realizaciju projekta sanacije 11 postojećih i izgradnje  novih dječijih igrališta. Radovi na terenu su u toku.

Izgradnjom kao i obnovom i dopunom novim mobilijarem jedanaest postojećih dječijih i sportskih igrališta na području općine Vogošća stvaraju se preduslovi da najmlađi stanovnici ove općine dobiju prostor na kojem se mogu zabaviti, razvijati svoju kreativnost i kvalitetno provoditi vrijeme. Cilj sanacije ovih igrališta je da se djeci osigura bezbrižna i sigurna igra.

Do kraja godine će u okviru projekta izrade “Trga žrtava genocida u Srebrenici”, na platou ispred SD “Amel Bečković” čija je vrijednost oko 600 000 KM, u potpunosti rekonstruisati i upotpuniti novim mobilijarom dječije igralište koje se nalazi kazao je Amir Misirlić, šef odsjeka za lokalni, integrisani razvoj i društvene djelatnosti.

Vrijednost radova je oko 100 000 KM, a sredstva su izdvojena iz budžeta Općine Vogošća, ne računajući radove civilne zaštite Općine Vogošća koja je radila na rekostrukciji sportskih igrališta.