Naslovnica VIJESTI INFO U TOKU IZGRADNJA I REKONSTRUKCIJA VODOVODNE MREŽE U NASELJU KRIVOGLAVCI

U TOKU IZGRADNJA I REKONSTRUKCIJA VODOVODNE MREŽE U NASELJU KRIVOGLAVCI

53

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, sa saradnicima obišao je lokalitet gdje se realizuje projekat nastavka izgradnje i rekonstrukcije vodovodne mreže u dijelu ulice Krivoglavci. Izvođač radova je firma “Mibral” d.o.o. Sarajevo.

Radovi podrazumijevaju izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u dijelu ulice Krivoglavci u ukupnoj dužini od 763 metra profila DN 200 milimetara, DN 100 milimetara i PEHD 40 milimetara sa izradom između 30 i 40 kućnih priključaka na novoizgrađenu vodovodnu mrežu.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 198.650 KM a finansiraju se sredstvima Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Općine Vogošća, gdje je Ministarstvo obezbijedilo 100.000 KM a Općina Vogošća ostatak.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Radovi su počeli 29.06.2020. godine, a rok za izvođenje istih je 60 radnih dana. Iako su radovi nešto usložnjeni zbog radova na mostu na rijeci Ljubini pa je put kroz Krivoglavce postao alternativni pravac sa znatno većom frekvencijom saobraćaja nego inače, izvođač radova vjeruje kako će radove okončati prije roka.