Naslovnica VIJESTI INFO U SUSRET SUTRAŠNJEM IFTARU, NAČELNIK OPĆINE VOGOŠĆA PRIMIO GOSTE IZ TURSKE

U SUSRET SUTRAŠNJEM IFTARU, NAČELNIK OPĆINE VOGOŠĆA PRIMIO GOSTE IZ TURSKE

259

Općina Vogošća u saradnji sa bratskom Općinom Čekmekoy organizuje veliki iftar na otvorenom za više od hiljadu postača. Iftar će biti poslužen na stadionu “Hakija Mršo”, a osim domaćina  predstavnika Općine Vogošća, zvanica pripadnika boračke populacije, očekuje se dolazak jednog  broja gostiju iz Turske.

Ovim povodom U Općini Vogošća upriličen je prijem  kojem su prisustvovali gospodin Muhammet Siri iz Turske i njegovi saradnici, a goste je dočeko i poželio dobrodošlicu načelnik Edin Smajić.

“Ideja je potekla prošle godine, kada su naši prijatelji prisustvovali zajedničkom iftaru, tom prilikom su iskazali želju da organizuju jedan takav iftar u Vogošći i evo došlo je vrijeme za to”  –  kazao je danas načelnik Općine Edin Smajić.

Općine Vogošća i Čekmekoy sporazum o bratimljenu su potpisale u novembru prošle godine, sutrašnji iftar prvi je zajednički projekat. Bratimljenjem općine žele ojačati prijateljske odnose dva naraoda  i uspostaviti ili proširiti saradnju u oblastima kulture, nauke, sporta, privrede  i obrazovanja.