Naslovnica VIJESTI INFO U SUSRET AKCIJI “ČISTA I LIJEPA VOGOŠĆA”: NA DAN AKCIJE GRAĐANI MOGU...

U SUSRET AKCIJI “ČISTA I LIJEPA VOGOŠĆA”: NA DAN AKCIJE GRAĐANI MOGU ODLAGATI I KABASTI OTPAD

124

Još jedan korak naša lokalna zajednica bliža je realizaciji ovogodišnje akcije „Čista i lijepa Vogošća“. Na četvrtom sastanku Organizacionog odbora spomenute akcije, usaglašen je broj lokalcija na kojima će Vogošćani čistiti i dogovoreni su drugi detalji, kako bi predstojeća „Čista i lijepa Vogošća“ bila uspješnija od prethodne.

U 2019. godini, akcija koja se organizuje u povodu 22. aprila-Dana planete Zemlje, biće  održana 19. i 20. aprila a 18 je lokacija na kojima će raditi timovi. Građani Vogošće i kabasti otpad mogu iznositi tokom subote 20. aprila i nedjelje 21. aprila u okviru Proljetnje akcije prikupljanja kabastog otpada u Kantonu Sarajevo, koju realizuje KJKP „Rad“.

Lokacije za odlaganje kabastog otpada na području općine Vogošća su kod hajfiša u mjesnim zajednicama Blagovac, Kobilja Glava, Semizovac, Svrake, Vogošća I i Vogošća II. Na području Mjesne zajednice Gora odlaganje je planirano kod Mjesne zajednice, na putu za Ljubinu kod pilane i u naselju Gora. U Mjesnoj zajednici Hotonj predviđene su lokacije kod nogometnog igrališta, Stambeni niz B-13, u Barici na raskršću, na Menjaku kod trafo stanice i u Ugorskom kod džamije.

Akcija „Čista i lijepa Vogošća“, koja se deveti put organizuje u našoj lokalnoj zajednici, tradicionalno će i ove godine početi obilaskom škola i vrtića.