Naslovnica VIJESTI INFO U SŠC VOGOŠĆA U TOKU SU POSLJEDNJE PRIPREME ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE...

U SŠC VOGOŠĆA U TOKU SU POSLJEDNJE PRIPREME ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

70

Trenutna epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo je zadovoljavajuća i nastava, prioritetno u klupama, počinje 1. septembra. Konačna odluka o modelu nastave bit će donesena naredne sedmice, ali planirano je da ne bude kombinovanog modela, po kojem su đaci ranije naizmjenično jednu sedmicu išli u učionice, a drugu nastavu pratili online. Smjernice u vezi s nastavnim procesom u Srednjoškolskom centru Vogošća još nisu poznate. Direktor Srednjoškolskog centra u Vogošći je istakao da su spremni za početak školske godine

Prema riječima direktora Saida Polje, prijem za učenike prvih razrazreda, kojih je ove godine šest odjeljenja ,biće organizovan ukoliko bude mogučnosti, zavisno od epidemiološke situacije. Također je istakao da je ostalo još nekoliko slobodnih mjesta u zanatskoj i mašinsko tehničkoj školi. Naredne sedmice će se održati i popravni ispiti za učenike koji su na kraju godine imali jednu ili dvije negativne ocjene.

Direktor istiće da su izvršili sve epidemiološke pripreme, planirana je dezinfekcija pred sami početak  nove školske godine, odnosno polaska učenika. Sve je spremno i očekuje se jedna dobra saradnja sa roditeljima i učenicima-kazao je direktor škole Said Poljo.