Naslovnica VIJESTI INFO U SPORTSKOJ DVORANI „AMEL BEČKOVIĆ“ ZAVRŠENA UGRADNJA NAJMODERNIJE RASVJETE

U SPORTSKOJ DVORANI „AMEL BEČKOVIĆ“ ZAVRŠENA UGRADNJA NAJMODERNIJE RASVJETE

305

U Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ završena je ugradnja LED rasvjete. Opravdanost i značaj ovog projekta se ogleda u funkcionalnosti i ekonomičnosti, kazao je direktor JU KSC Vogošća Kenan Alikadić prilikom posjete delegacije Općine Vogošća, povodom završetka radova u koje je uloženo 161.000 KM.

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić izrazio je zadovoljstvo što je dvorana nakon više od 30 godina dobila novu rasvjetu, jer je to još jedan u nizu realizovanih projekata vezanih za poboljšanje uslova rada. Sanacija krova, parketa, mokrih čvorova ali i vanjsko uređenje oko objekta su do sada realizovani koraci koji su unaprijedili uslove koje ovaj sportski objekat pruža onima koji koriste dvoranu.

Direktor JU KSC Vogošća Kenan Alikadić zahvalio se Općini Vogošća na izdvojenim sredstvima i istakao da je firma „SES“ u predviđenom roku završila radove koje je nadzirao Zavod za izgradnju KS. Ova rasvjeta omogučiće da se svi sportski sadržaji i druge manifestacije održavaju po najvećim standardima.

Od JU KSC Vogošća se očekuje da do kraja godine pripremi projekat rekonstrukcije tribina, kako bi se u narednom periodu iznašla sredstva i za tu namjenu.