Naslovnica VIJESTI INFO U SKLADU SA OBIMOM POSLA USKORO REKONSTRUKCIJA POSTOJEĆEG PROSTORA CENTRA ZA PRUŽANJE...

U SKLADU SA OBIMOM POSLA USKORO REKONSTRUKCIJA POSTOJEĆEG PROSTORA CENTRA ZA PRUŽANJE USLUGA GRAĐANIMA OPĆINE VOGOŠĆA

247

Centar za pružanje usluga građanima formiran je 2007. godine i na raspolaganju je Vogošćanima u zgradi Općine Vogošća svakog radnog dana. Svoje postojanje Centar je opravdao odavno jer obavljeni radni zadaci to potvrđuju. Samo ovoj godini više hiljada predmeta je obarđeno i dostavljeno u rad općinskim službama. Politiku kvalitete prati i provjerava nadzorni audit certifikacijske kuće Bureau Veritas, a u našoj lokalnoj zajednici je izraženo nastojanje da se  usluge resornih službi pružaju savjesno i odgovorno, u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima.

Prema riječima Elvira Crvenjka, pomoćnika načelnika Općine Vogošća opću upravu, u šalter sali Centra za pružanje usluga građanima, između ostalih poslova vrši se ovjera potpisa, rukopisa i prepisa a u godini koju ispraćamo ovjereno je preko 340.000 dokumenata. Također, oko 200 različitih formi zahtjeva na raspolaganju je građanima koji su neophodni za ostvarivanje određenih prava.

Kako je kazao pomoćnik načelnika Općine Vogošća Elvir Crevnjak u resornoj službi, nastavlja se i praksa pružanja besplatne pravne pomoći građanima Općine Vogošća.

Vogošća je mjesto u kojem broj stanovnika iz godine u godinu raste. Povećava se i broj zahtjeva građana a tako i obim posla. Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, kako je kazao g-din Crvenjak, pokrenuo je postupak rekonstrukcije i dogradnje postojećeg prostora Centra, što će omogućiti nove sadržaje i bolje uslove rada a sve u cilju kvaltetnijeg pružanja usluga građanima.

Radno vrijeme Centra za pružanje usluga građanima je od 8:00 do 16:00 sati svakim radnim danom, osim četvrtkom kada je radno vrijeme produženo do 18:00 sati.