Naslovnica VIJESTI INFO U SEMIZOVCU USPOSTAVLJENA COVID AMBULANTA

U SEMIZOVCU USPOSTAVLJENA COVID AMBULANTA

1510

U cilju bržeg i efikasnijeg suzbijanja epidemije izazvane koranavirusom  JU Dom zdravlja Vogošća uspostavila je Covid ambulantu  u Semizovcu. Ova ambulanta namjenjena je pacijentima sa područja općina Vogošća i Ilijaš.  U narednom periodu preuzet će vodeću ulogu u otkrivanju zaraženih osoba.

U Semizovacu je i call centar  koji pruža usluge  informisanja, usmjeravanja, savjetovanja i naručivanja pacijenata.  Napravljene su određene prepravke kako bi ambulanta mogla poslužiti namjeni. U covid ambulanti će se raditi masovna testiranja i retestiranja građana koji imaju razloge da sumnjaju da mogu biti  pozitivni na koronavirus, a stanovnici su ovih dviju općina.

Direktor JU DZ Vogošća dr. Almir  Pašagić naglašava da će se u ambulanti fizički potpuno odvojiti tzv.  prljavi i čisti put, kao što je to urađeno u centralnom objektu, a da bi se spriječila bilo kakva mogućnost kontakta oboljelih sa zdravim osobama.  Svi ljekari koji budu radili u covid ambulanti nosit će vizire, zaštitna odijela,  rukavice i maske.