Naslovnica VIJESTI INFO U PLASTENICIMA ADILA MUHIĆA ZASAĐENO SEZONSKO POVRĆE

U PLASTENICIMA ADILA MUHIĆA ZASAĐENO SEZONSKO POVRĆE

111

Adil Muhić iz Hotonja jedan je od pionira plasteničke proizvodnje i na površini od 1.100 m2 tokom cijele godine uzgaja različite povrtlarske kulture. Trenutno u svojim plastenicima ima zasađenu salatu, luk i špinat. Adila smo posjetili na njegovom imanju i razgovarali o uzgoju povrća u zaštićenom prostoru, ali i o tome kakva je ova zima za poljoprivrednike. Prema riječima ovog uspješnog uzgajivača povrća do sada nije bilo većih problema, a snijeg koji je pao dodatno zagrijava plastenike.

Adil dodaje da je plastenička proizvodnja sve zastupljenija u našim krajevima i to s razlogom – prinos u plastenicima je nekoliko puta veći u odnosu na proizvodnju na otvorenom, a samim tim veći su i prihodi. Problema sa plasmanom nema jer ova porodica uzgaja kvalitetno povrće sa cijenama prilagođenim domaćem kupcu.

Marljivim radom i trudom porodica Muhić je postala prepoznatljiva po kvalitetu svojih proizvoda, a dugogodišnjim radom su stekli i reputaciju jednih od najboljih proizvođača povrća pod plastenicima. Upravo zbog toga je Općina Vogošća Adilu Muhiću dodijelila zahvalnicu za doprinos razvoju i promociji poljoprivrede.