Naslovnica VIJESTI INFO U OŠ “ZAJKO DELIĆ” SVE JE SPREMNO ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

U OŠ “ZAJKO DELIĆ” SVE JE SPREMNO ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

223

Da se bliži početak školske godine, već se vidi u svim knjižarama i tržnim cetrima, a kao i svakog septembra roditelji su i ovaj put okupirani slatkim brigama, kako da sa  skromnim budžetom kupe sav potreban pribor i knjige za svoje školarce.

Iako je ostalo još petnaestak dana do početka nastave, u svim školama, na području naše općine, spremno će dočekati đake, a za one najmlađe biće upriličen poseban doček i priredba, pa tako i u OŠ “Zajko Delić” gdje će 4. septembra sa početkom u 10h poželjeti dobrodošlicu i uspješno školovanje svim prvačićima.

Prema riječima direktorice Sivac, kao i svake godine, tokom ljetnog raspusta vršene su različite pripreme kako školskih prostorija, tako i različitih nastavnih i vannastavnih sadržaja, koji će pomoći učenicima da lakše i kvalitetnije savladaju svo predviđeno nastavno gradivo.

I ove kao i prethodnih godina, u sklopu OŠ “Zajko Delić” biće organizovan i produženi boravak, a sve u cilju da se olakša roditeljima, a i učenicima.

Prema odluci Ministarstva obrazovanja KS, nastava u svim srednjim i osnovnim školama u našem kantonu počine u ponedjeljak 4. septembra 2017. godine.