Naslovnica VIJESTI INFO U OŠ „MIRSAD PRNJAVORAC” REALIZOVANA PROJEKCIJA FILMA „SOUL TRAIN”

U OŠ „MIRSAD PRNJAVORAC” REALIZOVANA PROJEKCIJA FILMA „SOUL TRAIN”

93

U OŠ „Mirsad Prnjavorac“ danas je upriličena projekcija najnovijeg domaćeg filmskog ostvarenja za učenike osmih i devetih razreda. Riječ je o filmu Bh. režisera Nermina Hamzagića “Soul Train” u kojem neki od naših poznatih repera vozom putuju i susreću se sa muzičarima iz BiH. Projekciju filma omogućili su Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Udruženje Bh. filmskih radnika.

Projekcijom filma „Soul Train“ ili voz duša u OŠ „Mirsad Prnjavorac“ učenici su imali priliku da kroz muziku svog naroda upoznaju i svoj narod. Da će se ova zanimljiva tema filma posebno svidjeti mlađoj generaciji, tvrdi i direktorica škole, Sabiha Salčin.

Da će ova projekcija filma uticati na mlađu publiku, koja je prilagođena načinu da izvuče poruku o medijskoj kulturi, tvrdi i pedagogica u OŠ „Mirsad Prnjavorac“ Amela Jašarević. Ističući da da se na ovaj način širi ljubav prema domaćoj umjetnosti.

Asja Krsmanović iz Obala Art Centra, navodi da se kroz edukativni rad iz oblasti filma učenici upoznaju sa historijom i osnovama filmske teorije, te savremenom filmskom produkcijom.

Ovakvi i slični filmovi će biti prikazani u okviru projekta JA VOLIM FILM ŠKOLA i u drugim školama na području Kantona Sarajevo.