Naslovnica VIJESTI INFO U ORGANIZACIJI MEĐUNARODNE ŠKOLE QSI ODRŽAN KOŠARKAŠKI TURNIR ZA STARIJE DJEČAKE

U ORGANIZACIJI MEĐUNARODNE ŠKOLE QSI ODRŽAN KOŠARKAŠKI TURNIR ZA STARIJE DJEČAKE

127

Još jedan u nizu sportskih događaja koje organizuje Međunarodna škola QSI bio je i košarkaški turnir za starije dječake koji je održan danas u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“. Pored ekipe organizatora na turniru je nastupilo još tri ekipe – Srednjoškolski centar Vogošća, Međunarodna škola Richmond Park i Osnovna škola „Porodice ef. Ramić“ iz Semizovca.


Rezultat je važan ali nije bio u prvom planu. U prvom planu bilo je druženje, upoznavanje novih prijatelja sa kojima ih veže zajednička ljubav prema košarci.
Prvi put na turniru u Vogošći bila je i Međunarodna škola Richmond park sa Ilidže. Zadovoljni su svojim učešćem i imaju samo riječi hvale za sportska takmičenja koja se organizuju u našoj općini.


U odnosu na prethodne godine proteklih mjeseci škola QSI bila je pokretač velikog broj sportskih takmičenja, u saradnji sa lokalnim školama iz Vogošće i Javnom ustanovom KSC Vogošća. Cilj svega je da se učenici druže i da imaju što više sportskih aktivnosti. Sve je to priprema i za međunarodna takmičenja koja ova škola organizuje u Vogošći. Naredne sedmice, u petak i subotu 8. i 9.marta, QSI će biti domaćin i međunarodnog turnira u košarci za djevojčice.