Naslovnica VIJESTI INFO U FOAJEU KSC VOGOŠĆA PROMOVISANA KNJIGA “UMIRANJE IMENA”

U FOAJEU KSC VOGOŠĆA PROMOVISANA KNJIGA “UMIRANJE IMENA”

156

Večeras je u foajeu KSC Vogošća održana promocija knjige „Umiranje imena“ dvadesetpetogodišnje pjesnikinje Amele Mustafić iz Srebrenice.

Promocija je prva u nizu kulturnih manifestacija koje će Udruženje Demos implementirati u sklopu projekta „Afirmacija mladih umjetnika“ kojem je cilj promovisanje mladih umjetnika i završit će se okruglim stolom na kojem će učešće uzeti promovisani mladi umjetnici, predstavnici relevantnih institucija i drugi.

Autorica ove knjige nastoji čitateljima istaknuti odraz svoje duše, da osjete moć i čar pisane riječi. Poezija za nju nije samo umjetnost , ona je njen stil života, odnos i način na koji ona živi.

Večerašnja promocija je bila izuzetno posjećena i moderirao je Haris Ćutahija, projekt koordinator iz Demosa. Sastojala se od razgovora sa autoricom, čitanja pjesama iz njene nove knjige te osvrta na nastanak pjesama.

Haris Ćutahija, moderator i projekt koordinator, istakao je važnost promovisanja mladih umjetnika u vremenu kakofonije svega i svačega u javnom prostoru, kada je jako teško izdvojiti kvalitet od nekvaliteta.

Amela Mustafić, autorica, zahvalila se na prilici da promoviše svoju novu zbirku pjesama u Vogošći i naglasila je važnost ovakvih projekata.

„Kvalitetan umjetnički izražaj uvijek neko prepozna. Iako u današnjem vremenu svako može izdati knjigu ako ima dovoljno novca, u to ne treba tek tako ulaziti. Treba pisati, biti strpljiv, promovisati svoj rad i onda se prilika ukaže. Ja sam počela pisati još u srednjoj školi i to je moj emocionalni izražaj. Meni je poezija način života. Preporučujem svim mladih ljudima da pišu“, završila je Mustafić.