Naslovnica VIJESTI INFO U 2019. GODINI ULOŽENO 7.600.000 KM U PROJEKTE KOMUNALNE INFRASTRUKTURE

U 2019. GODINI ULOŽENO 7.600.000 KM U PROJEKTE KOMUNALNE INFRASTRUKTURE

104

Na 35. sjednici Općinskog vijeća Vogošća donesen je Zaključak o usvanjanju Izvještaja o realizaciji programa prioritetnih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture u 2019. godini.

Izvještaj koji su vijećnici jednoglasno usvojili, detaljno su prezentovali predstavnici resorne službe, kompletnom analizom realizovanih projekata u mjesnim zajednicama, sa uporednim pokazateljima za 2018. godinu. Kako je pojasnio Fetah Kadrić, pomoćnik načelnika Općine Vogošća za komunalne poslove, od 100 projekata u prošloj godini u potpunosti je realizovano 43, 53 projekta su djelimično realizovana (jer se radi o projektima velike vrijednosti i iz objektivnih razloga nisu realizovani u potpunosti), dok 4 projekta nisu realizovana. Među značajnijim projektima na području naše lokalne zajednice su polazno autobusko stajalište koje će ovih dana biti zvanično otvoreno i pušteno u funkciju, izgradnja kužnog toka na Vogošćanskoj petlji, u Gornjoj Jošanici I je urađena kanalizaciona mreža a radilo se i na izgradnji riječnog korita.

Podsjećanja radi, program prioritetnih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture u 2019. godini podijeljen je po oblastima: putevi, vodovod, kanalizacija, gasifikacija i toplifikacija, javna rasvjeta, elektro i PTT mreža, trgovi, parkinzi, pješačke staze i kontejnerske niše, riječna korita, industrijske zone i projektovanje.

 

Što se tiče projekata koji nisu realizovani, radi se o sljedećem: u ulici Krivoglavci II nije asfaltiran krak puta, vanjsko uređenje oko objekta MZ Svrake i sportskog stadiona, asfaltiranje ulice Rosulje nije završeno (dokumentacija je završena) kao što zbog imavinsko-pravnih odnosa koji nisu riješeni nije realizovan ni projekat vezan asfaltiranje puta na Rosuljama II, IV i VI.

U projekte komunalne infrastrukture u 2019. godini na području naše lokalne zajednice uloženo je 7.600.000 KM, što je znatno više sredstava nego u 2018. godini kada je za realizaciju ovih projekata uloženo 4.500.000 KM.