Naslovnica VIJESTI INFO TETA PRIČALICA – NOVI EDUKATIVNI CENTAR ZA ŠKOLARCE I PREDŠKOLARCE

TETA PRIČALICA – NOVI EDUKATIVNI CENTAR ZA ŠKOLARCE I PREDŠKOLARCE

856

U subotu, 3. augusta, u 19 sati upriličena je svečanost povodom otvorenja Tete Pričalice d.o.o. u Vogošći.
Teta Pričalica je edukativno-kreativni centar u kojem će djeca školskog i predškolskog uzrasta otkrivati i razvijati svoje talente na prirodan i dopadljiv način, učiti i igrati se u poticajnom okruženju.
Ovaj centar svojim članovima od 5. augusta nudi program za školarce od 1. do 5. razreda, radionice za predškolarce , družionicu za mame i bebe, edukacije za roditelje i odgajatelje, teen parlaonicu, tematske zabave, ljetnu i zimsku školu, kao i biblioteku igračaka.


Ovo je jedan od biznisa koje je podržala Fondacija Mozaik, vodeća neprofitna korporacija u regiji, koja kroz svoju inovativnu desetogodišnju strategiju radi na pronalaženju, osnaživanju i ulaganju u vrijedne i inovativne društvene poduzetnike – kreatore dobre (impakt) ekonomije. Mladi od 17 do 35 godina po svoje prilike dolaze u online /off-line zajednicu LONAC.pro, koja je jedinstveni ekosistem za omladinski aktivizam, poduzetništvo i društveno poduzetništvo.
Lidija Sejdinović je jedna od poduzetnica koja se prijavila u LONAC i svoju ideju pretvorila u biznis. Ona sada vodi centar koji potpomaže obrazovanje, razvija cjeloživotne vještine i zdrave navike kod djece, a roditeljima pruža kontinuiranu podršku u odgoju, te u izgradnji odgovornog i prirodnog roditeljstva.