Naslovnica VIJESTI INFO TAKMIČENJE „SRETAN PAS-SRETNA ZAJEDNICA“ : POBJEDNICI ZA OPĆINU VOGOŠĆA EKIPA OŠ „PORODICE...

TAKMIČENJE „SRETAN PAS-SRETNA ZAJEDNICA“ : POBJEDNICI ZA OPĆINU VOGOŠĆA EKIPA OŠ „PORODICE EF. RAMIĆ“

158

Devet osnovnih škola, jedna iz svake općine Kantona Sarajevo, osvojilo je vrijedne nagrade u okviru takmičenja „Sretan pas-sretna zajednica“ koje je Predstavništvo Fondacije Dogs Trust, u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade KS organizovalo početkom ove godine. S tim u vezi, danas je Sarajevu, u organizaciji Predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH, upriličena svečana ceremonija proglašenja pobjednika.

Zadatak koji su osnovci dobili je da kroz dizajniranje reklamnih postera pokažu znanje stečeno na Dogs Trust radionicama. Ovom zataku odgovorile su i dvije ekipe iz Vogošće, osnovci škola „Porodice ef. Ramić“ i „Mirsad Prnjavorac“. Međutim, nagrada je pripala ekipi škole iz Semizovca.

Anel Bećirović, šef Predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH u izjavi za medije je između ostalog kazao da „nam dječiji radovi pokazuju odlično znanje stečeno u sklopu edukativno-zabavnih radionica koje se provode u Kantonu Sarajevo već petu godinu.“

Recimo i to da će Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH tokom ove godine sve zaprimljene dječije postere koristiti u kampanji za promociju odgovornog vlasništva, potreba pasa kao i sigurnosti u kontaktu sa psima.