Naslovnica VIJESTI INFO TAEKWONDO KLUB „VICTORY“ ORGANIZOVAO ONLINE TRENINGE ZA SVOJE ČLANOVE

TAEKWONDO KLUB „VICTORY“ ORGANIZOVAO ONLINE TRENINGE ZA SVOJE ČLANOVE

264

Shodno naredbi kriznog štaba da se obustave sve sportske aktivnosti, sva okupljanja i sva sportska dešavanja, u taekwondo klubu „Victory“ su obustavili svoje treninge u svim školama i sekcijama. Međutim, pošto je ovakvo stanje potrajalo, u ovom klubu nisu zapostavili svoje članove. Odlučili su da pokrenu online treninge koji su sada mnogo aktuelni i jedini način da se održi komunikacija sa djecom. Treninge vode trenerica Lamija Alić i Delila Ramić, svaki vikend na facebook stranici taekwondo klub „Victory“.Treba naglasiti da je ovo besplatno i da je ovo jedan od dokaza koliko su treninzi i djeca bitni trenerima ovog kluba.

Lamija Alić, trenerica taekwondo kluba „Victory“  kazala je da se djeca dobro snalaze sa online treninzima. Trening se održava na facebook stranici tako što im demonstriraju vježbe dok članovi putem facebooka na tabletu, laptopu  ili TV prate to i ponavljaju. Poslije treninga šalju video ili slike kao dokaz.

Kada se ova situacija smiri taekwondo klub „Victory“ nastavlja starim tempom, a trenerica Lamija svim članovima kluba kao i građanima poručuje da budu odgovorni i da se pridržavaju mjera zaštite i ostanu kod kuće, kako bi se što prije vratili treninzima u klubu i starim navikama.