Naslovnica VIJESTI INFO TAEKWONDO KLUB VICTORY PRVU GODINU RADA ZAVRŠAVA USPJEŠNO

TAEKWONDO KLUB VICTORY PRVU GODINU RADA ZAVRŠAVA USPJEŠNO

163

Od kako je počela sezona takmičenja takmičarke i takmičari Teakwondo kluba „Victory“ učestvovali su na brojnim turnirima sa kojih se redovno vrate sa medaljama. Tako je bilo i na prošlog vikenda održanom međunarodnom turniru „Sarajevo Open 2018“, na kojem je učestvovalo 7 takmičara Victory-ja a osvojene su tri medalje. Zlatnu medalju i prvo mjesto je osvojio Adnan Bećiragić. Esma Hajdarpašić i Adin Fejzić osvojili su srebro.

Dan prije nastupa na Sarajevo Openu, četvrti put je u klubu organizovano polaganje za više pojaseve.  U komisiji za polaganje bili su predsjednik Taekwondo saveza FBiH Samir Šarić te Ante Shegedin i Dinko Shegedin.

Teakwondo klub Victory iz Semizovca najmlađi je sportski klub u Vogošći koji je za deset mjeseci koliko postoji ostvario sjajne rezultate. Broje oko 150 članova a treninzi se održavaju na dvije lokacije u Vogošći. Treninzi se održavaju u osnovnim školama  „Mirsad Prnjavorac“ i „Porodice ef. Ramić“.

Iako predstoji pauza u takmičenjima sve do februara naredne godine, članovi Victory-ja nastavljaju vrijedno trenirati, a planirane su i druge aktivnosti tokom raspusta u kojima pored treninga taekwondoistice i taekwondoisti uživaju.