Naslovnica VIJESTI INFO SVEČANO ZAVRŠEN PROJEKAT “JAČANJE KLJUČNIH KOMPETENCIJA KOD DJECE I MLADIH”

SVEČANO ZAVRŠEN PROJEKAT “JAČANJE KLJUČNIH KOMPETENCIJA KOD DJECE I MLADIH”

182

„Unaprijeđenje ključnih kompetencija kod djece i mladih“  je projekat Omladinskog udruženja „Aktiva 2014“ iz Semizovca, koji  je kroz različite podprojekte okupio više od stotinu djevojčica i dječaka osnovnoškolskog uzrasta. Na kraju projektnog ciklusa  u Općini Vogošća je održana završna konferecija.

“Na osnovu povratnih informacija koje dobijamo od učesnika projekta, djece kao i svih drugih relevantnih faktora vezanih za ovaj projekat, možemo biti zadovoljni postignutim i kazati da smo uradili dobar posao.” – rekao je danas Enin Bajramović, predsjednik OU “Aktiva 2014”.

Edukatorica i voditeljica projekta informatičke pismenosti  Amina Ajdinović, istakla je da je plan ispoštovan u potpunosti, dok je Amir Misirlić koordinator ReLOaD projekta za Općinu Vogošća dodao da je ovakav način rada višestruko koristan, iznjedrio je niz društveno korisnih i zanimljivih projekata, a nevladine organizacije su stekle važno iskustvo pisanja i prezentacije projekata, te važan dio traženja i prikupljanja sredstava.

Projekat „Unaprijeđenje ključnih kompetencija kod djece i mladih“  realizovan je  u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) uz finansijsku podršku Općine  Vogošća i Evropske unije, a implementator projekta je UNDP.

Radionice su realizovane iz informatike, kreativnih vještina  i engleskog jezika, a održavale su se u tri vogošćanske osnovne škole: OŠ „Porodice ef. Ramić“, OŠ „Mirsad Prnjavorac“ i OŠ „Zahid Baručija“.