Naslovnica VIJESTI INFO STONOTENISERI VOGOŠĆE DVOSTRUKOM POBJEDOM ZAPOČELI NOVU SEZONU U PREMIJER LIGI BIH

STONOTENISERI VOGOŠĆE DVOSTRUKOM POBJEDOM ZAPOČELI NOVU SEZONU U PREMIJER LIGI BIH

139

Proteklog vikenda počela je nova sezona u Premijer ligi BiH za stonotenisere. Ekipa Vogošće u dvomeču je bila bolja od STK Kreka iz Tuzle (4:2) i STK Brka iz Brčkog (4:1) i na najbolji način najavila da će i ove godine biti jedan od favorita za šampionsku titulu.
Susreti 1. i 2.kola Premijer lige BiH odigrani su u Sportskoj dvorani Pazarić, u organizaciji STK Ormanj iz Hadžića. Vogošćani naredne mečeve igraju sredinom oktobra, kada će im protivnici biti STK Aladža iz Sarajeva i STK Hašim Spahić iz Ilijaša.
Vogošću i ove godine predvode proslavljeni trener Zoran Miličević i dugogodišnji kapiten Srđan Miličević, koji su dobili svoje mjesto u nedavno predstavljenoj monografiji Olimpijskog komiteta BiH. Naime, na proslavi 25 godina postojanja OK BiH promovisana je kapitalna monografija „Olimpijski spomenar“ u kojoj je predstavljeno više od 400 naših olimpijaca. Srđan Miličević predstavljao je Bosnu i Hercegovinu u Atini 2004.godine i kao jedan od naših najuspješnijih takmičara nosio je zastavu naše zemlje. Selektor reprezentacije BiH na Olimpijadi bio je Zoran Miličević.