Naslovnica VIJESTI INFO SREDNJOŠKOLSKI CENTAR VOGOŠĆA JOŠ JEDNOM DOMAĆIN DANSKIM GIMNAZIJALCIMA

SREDNJOŠKOLSKI CENTAR VOGOŠĆA JOŠ JEDNOM DOMAĆIN DANSKIM GIMNAZIJALCIMA

64

Srednjoškolci iz Danske, njih dvadesetak u pratnji nastavnika ponovo su u BiH. Ovo je njihova treća posjeta našoj zemlji a druga prijateljima u Srednjoškolskom centru Vogošća. Domaćini su i ovom prilikom organizovali niz sportskih i drugih aktivnosti, kako bi jednodnevno druženje bilo zanimljivo i korisno, a tako ostala i draga uspomena u kutku sjećanja svim srednjoškolcima.

Među gostima, sa kojima se družila i ekipa TV Vogošća danas, bio je osamnaestogodišnji Jonathan Theodor Roth Nielsen. Od petodnevnog boravka u BiH očekuje da sazna više o ljudima koji ovdje žive a prvi dan proveden sa vršnjacima ocijenio je čistom peticom.

Profesori u Srednjoškolskom centru Vogošća Elvir Sućeska i Maja Efendić bili su koordinatori današnjih aktivnosti u Vogošći, kojima su oduševljeni i učenici domaćini. Druženje je važno svima, kazali su između ostalih Amar Brdarević, Ajna Duraković i Fahd Namgalija koji su se zajedno sa ostalim đacima potrudili da na najbolji način predstave svoju školu.

Srednjoškolski centar Vogošća još je jednom opravdao ulogu dobrog domaćina a nakon aktivnosti u školi domaćini i gosti nastavili su druženje i u Sarajevu.