Naslovnica VIJESTI INFO SRD VOGOŠĆA IMA SVOJ PODMLADAK – ODABRANI TAKMIČARI KOJI ĆE VOGOŠĆU PREDSTAVLJATI...

SRD VOGOŠĆA IMA SVOJ PODMLADAK – ODABRANI TAKMIČARI KOJI ĆE VOGOŠĆU PREDSTAVLJATI NA FEDERALNOM PRVENSTVU

78

Danas je na takmičarskoj ribolovnoj stazi Lađenica održano udruženjsko prvenstvo za kadete U-15 na kojem su nastupili mladi članovi SRD Vogošća. Odlukom Upravnog odbora udruženjsko prvenstvo za kadete nosiće naziv “Memorijal Salem Gljiva”, po nedavno preminulom predsjedniku SRD Vogošća.
Da sve protekne u sportskom nadmetanju pobrinuo se vrhovni sudija Milan Jagar. Svim učesnicima dodijeljene su diplome za učešće a trojici prvoplasiranih takmičara dodijeljeni su pehari, medalje i diplome.


Prvoplasirani je bio Bakir Mušija, drugi je bio Rijad Džaka dok je treće mjesto pripalo Benjaminu Oruglici. Za dvojicu prvoplasiranih nagrade je obezbjedio dopredsjednik SRD Vogošća Hasan Dolovac.
Nakon završetka takmičenja pripremljen je i ručak uz koji su se stariji članovi Udruženja družili sa svojim nasljednicima.
Prvenstvo Federacije BiH u lovu ribe udicom na plovak za kategorije U-15, U-20 i U-25 biće održano 22. juna na jezeru Modrac kod Tuzle a ekipu SRD Vogošća na ovom takmičenju predstavljaće Benjamin Oruglica, Ismail Prazina i Fadil Ademović pod vodstvom Hasana Dolovca.