Naslovnica VIJESTI INFO SPORTSKI VIKEND: MNOGO DOGAĐAJA ZA LJUBITELJE SPORTA U VOGOŠĆI

SPORTSKI VIKEND: MNOGO DOGAĐAJA ZA LJUBITELJE SPORTA U VOGOŠĆI

185

-Košarkaši KK Vogošća u nedjelju 19. februara  u 17:00h na domaćem terenu u sklopu 15. kola A1 lige za košarkaše igraju protiv ekipe Proma iz Donjeg Vakufa.  S obzirom na  prošlosedmični poraz  od ekipe Turbine, a  da bi zadržali lidersku poziciju košarkaši Vogošće moraju ostvariti pobjedu i upisat nove bodove.

-Utakmica je humanitarnog karaktera, iz KK Vogošća pozivaju sve naviječe, ljubitelje sporta, prijatelje kluba, humane ljude da se odazovu i podrže akciju. Prikupljna sredatava biće uplaćena za liječenje  trinaestogodišnjeg Nedima Smječanina, teško oboljelog dječaka kojem je najhitnije potrebna transplantacija bubrega.

U utakmicama  četvrtine finala u nedjelju 19. 02. 2017. godine biće nastavljen malonogometni  turnir  “Vogošća 2017”  koji se igra povodom Dana reintegracije  općine Vogošća, a sastaju se sljedeće ekipe:
Orahov brijeg Zamm Mc – Bordo mahala (11:15)
SŠC Vogošća – FK Unis (12:15)
Sajmir Tihovići – Tempo (13:15)
Patriotska liga Vogošća – MDG International (14:15)
Polufinalni susreti na programu su u utorak 21.2. dok će sama završnica turnira biti odigrana u četvrtak 23.februara, na sam Dan reintegracije općine Vogošća. Humanitarne aktivnosti za ozdravljenje Nedima Smječanina biće nastavljene i na turniru “Vogošća 2017”.

Prvo kantonalno prvenstvo u teakwondou održat će se 18. 02. 2017. godine u Sportskoj dvorani  „Amel Bečković“. Takmičenje je za sve uzraste: vrtičanci, mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori, a snage će odmjerati u borbama i formama.