Naslovnica VIJESTI INFO SIMPTOMI JESENSKIH ALERGIJA I KAKO IH UBLAŽITI

SIMPTOMI JESENSKIH ALERGIJA I KAKO IH UBLAŽITI

175

Alergije su sve prisutnije i teže se liječe. Simptome je ipak moguće ublažiti uklanjanjem alergena iz okruženja, izbjegavanjem boravka na otvorenom koliko je to moguće, jačanjem imuniteta, izbalansiranom prehranom i pravilnim uzimanjem propisane terapije. Jesenske alergije se razlikuju od ljetnih ili proljetnih. Doktorica Aida Forto istakla je da alergije mogu biti iscrpljujuće i trajati mjesecima, što nepovoljno djeluje na imunitet i povećava osjetljivost na infekte. Stoga je poželjno dobro se pripremiti za bitku sa sezonskom alergijom. Kako su dani kraći i noći hladnije uz alergiju će se sve češće javljati i prehlada, kojoj su sklone i zdrave, a tek osobe koje pate od alergije. Doktorica Forto istakla je da uz polen, najčešći alergeni su životinjska dlaka, prašina i hrana. Simptomi alergije su curenje iz nosa, suzne oči, kihanje, kašalj, svrbež očiju i nosa, tamni krugovi ispod očiju.

Trebamo jačati imunitet ishranom, unositi kalcij u organizam, stoga je poželjno dobro se pripremiti kako bi lakše pprebrodili taj period.

Priroda u jesen pokazuje svoje najljepše boje. Neka vas alergija ne sprječava da uživate u njoj. Odaberite dan s minimalnom razinom polena i prepustite se čarima koje donosi jesen.