Naslovnica VIJESTI INFO ŠEST MEDALJA ZA VOGOŠĆANE NA FINALU ATLETSKE LIGE

ŠEST MEDALJA ZA VOGOŠĆANE NA FINALU ATLETSKE LIGE

196

U subotu 8. avgusta u Centru „Safet Zajko“ u Sarajevu održano je finale Quickie dječije atletske lige za ovu sezonu. Organizator ovog tradicionalnog takmičenja, AK Novi Grad, potrudio se da poduzme sve preporučene mjere no pandemija koronavirusa uticala je na to da je ove godine bio nešto manji broj učesnika. Među osamdesetak dječaka i djevojčica koji su kroz prethodna četiri kola skupljali bodove za nastup u završnici bilo je i 14 članova AK Vogošća.
U finalnoj disciplini koja se sastojala od atletskog poligona članovi vogošćanskog kluba bili su odlični pa su u konačnom zbiru uspjeli osvojiti čak šest medalja – dvije zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane.
U konkurenciji najmlađih (rođeni 2014. godine i mlađi) Nedim Sačić osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju a drugo zlato osvojio je Amir Osmanović u kategoriji najstarijih dječaka (2008/09). Zajedno sa Amirom na pobjedničkom postolju sa srebrnom medaljom bio je i Nedžib Šehić. Bronzana odličja osvojili su Selsebil Sinanović i Almir Osmanović u kategoriji 2010/11 te Amir Sinanović u konkurenciji dječaka rođenih 2012/13.