Naslovnica VIJESTI INFO SENAD SKOPLJAK ZAMIJENIO DANIJELA RIĐIĆA NA KLUPI RK VOGOŠĆA POLJINE HILLS

SENAD SKOPLJAK ZAMIJENIO DANIJELA RIĐIĆA NA KLUPI RK VOGOŠĆA POLJINE HILLS

165

Danas je u prostorijama RK Vogošća potpisan ugovor sa novim šefom stručnog štaba Senadom Skopljakom, koji će u narednom periodu mjenjati dosadašnjeg trenera Daniela Riđića koji zbog porodičnih obaveza odlazi u Ameriku.
„Kao što se zna trener Daniel Riđić i dalje ostaje u našem klubu naredne tri godine i prije nego što je preuzeo ekipu znali smo za njegov odlazak zbog porodičnih obaveza. Nismo se nimalo dvoumili oko njegove zamjene i zadovoljni smo što je Skopljak ponovo sa nama. Sa trenerom Riđićem ćemo biti u stalnom kontaktu i ovim putem mu želim poželiti sretan put i sve najbolje“. – rekao je Predsjednik Upravnog odbora RK Vogošća PH Fetah Kadrić.
Izjavu nam je dao i Senad Skopljak i kako kaže: „ Pričinjava mi veliko zadovoljstvo što sam ponovo u Rukometnom klubu Vogošća, gdje sam proveo lijepe trenutke i dao maksimum truda i znanja da klub postigne što bolje rezultate. Nosim lijepe uspomene iz tog perioda i nadam se da ćemo u periodu koji slijedi ostvariti sve zacrtane ciljeve koji su pred nama. Malo smo oslabljeni odlaskom nekolicine igrača, ali atmosfera u ekipi je pozitivna, radna i uspjeh neće izostati“.
Kako kaže trener Riđić: „ Nastavljamo tamo gdje smo stali i imamo dugoročan plan. Uprava kluba je bila i ranije upoznata sa mojim odlaskom. Što se tiče moje zamjene, Skopljak je iskusan i dobar trener. Ekipu ostavljam u dobrim rukama. To je trener koji već od ranije poznaje dosta igrača i bit ćemo u stalnom kontaktu. Svojoj ekipi i cijelom kolektivu želim puno sportske sreće i uspjeha u novoj sezoni“.