Naslovnica VIJESTI INFO SASTALI SE FUDBALERI VETERANI IZ OSIJEKA, BEOGRADA I VOGOŠĆE

SASTALI SE FUDBALERI VETERANI IZ OSIJEKA, BEOGRADA I VOGOŠĆE

483

Prijateljski turnir u malom nogometu ujedinio je fudbalere veterane iz Osijeka, Beograda i Vogošće. Naša lokalna zajednica je imala čast biti prvi domaćin ovog sportskog događaja u kojem je druženje važnije od rezultata utakmica. Adnan Granilo je u ime MNK Vogošća kazao da je u SRC Hotonj- Sporta zapravo praznik sporta, u kojem se promovišu i Općina Vogošća i Bosna i Hercegovina zajedno s prijateljima iz Osijeka i Beograda a uskoro Zagreba i Ljubljane. „Vogošćani su raspoređeni u dvije ekipe, dobri smo domaćini i vjerute da mi je srce puno“, kazao je između ostalog Granilo, te dodao da je uz druženje veterana fudbalera veoma i važna praksa druženja djece koje teniraju upravo ovi veterani.

Fudbaleri veterani iz Osijeka stigli su u Vogošću i nose veoma lijepe utiske sa sobom. Kako je kazao Robert Horvat prekrasan je prijem domaćina, koji im je priredio i obilazak Sarajeva. „Ovo je prvo naše druženje i nadam se da će prerasti u prijateljstvo, a isto tako se nadam da ćemo mi biti drugi domaćini ovih susreta“- dodao je Horavt.

Da ne nedostaje dobrog raspoloženja pokazali su i gosti iz Beograda. Dvanestočlana ekipa, također se složila da je važno prijateljstvo i druženje ekipa a utakmica je u drugom planu. „Došli smo igrati fudbal. Ovo je dokaz da za prave prijatelje ne postoje granice“- kazao je u ime fudbalera veterana iz Beograda, Davor Gvozdenović.

Dakle, MNK Vogošća imao je čast biti prvim domaćinom fudbelarima veteranima. Svi se nadaju da će naredni susreti ekipa, ma gdje bili doći što prije.