Naslovnica VIJESTI INFO IZ MUP-A KS TVRDE DA JE SAOBRAĆAJNA SITUACIJA U VOGOŠĆI NA ZADOVOLJAVAJUĆEM...

IZ MUP-A KS TVRDE DA JE SAOBRAĆAJNA SITUACIJA U VOGOŠĆI NA ZADOVOLJAVAJUĆEM NIVOU

273

Saobraćajne gužve na području Vogošće su svakodnevnica. Magistralnim putem koji prolazi kroz područje ove općine Kantona Sarajevo, dnevno saobraća više od 25.000 vozila. Smanjenju gužvi doprinose radom na terenu policijski službenici. Iz Policijske stanice Vogošća, potvrdili su da je saobraćajna situacija na zadovoljavajućem nivou.

Što se saobraćajnih nezgoda tiče, njihov broj nije povećan, kazao je u izjavi za TV Vogošća Reuf Gljiva, zamjenik komandira Policijske stanice Vogošća za saobraćaj. Na frekventnijim raskrsnicama su policijske patrole koje regulišu saobraćaj kao i na Vogošćanskoj petlji, gdje zajednički radni zadatak obavljaju vogošćanski policajci i pripadnici Jedinice za saobraćaj MUP-a KS.

Zakonske propise o saobraćaju dužni su poštovati svi učesnici u saobraćaju. Policija sankcioniše prekršioce Zakona a posebno one koji upravljaju vozilom pod uticajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita, kao i one koji prekorače brzinu ili ne poštuju saobraćajnu signalizaciju i dr. Problema ima i u oblasti mirujućeg saobraćaja a dobrim dijelom zbog nedostatka parking mjesta.

Ipak Zakon podjednako važi za sve tako da se moramo pridržavati propisa.