Naslovnica VIJESTI INFO RUKOMETAŠI VOGOŠĆE POČELI PRIPREME ZA NOVU SEZONU

RUKOMETAŠI VOGOŠĆE POČELI PRIPREME ZA NOVU SEZONU

146

Šef stručnog štaba RK Vogošća Edhem Sirčo u ponedjeljak je obavio prozivku rukometaša čime su zvanično počele pripreme za novu sezonu.
Iz Rukometnog kluba “Vogošća” dolazi i jedna nova vijest a to je priključenje prvom timu 9 igrača iz vlastitog pogona a riječ je o igračima RK”Vogošća 2”. Velikim radom i trudom trenera Čavčića prvom timu priključili su se Harun Hadžić, Dženan Musić, Faris Čavčić, Tarik Fazlić, Kerim Šejto, Kerim Semić, Armin Šljivo, Dženan Bećar i Eldar Hadrović.
Pripremni dio odvijat će se na stadionu, u teretani i dvorani. Također jedan dio priprema rukometaša Vogošće bit će realizovan na Vlašiću.
Prema riječima predsjednika Upravnog odbora RK”Vogošća” Fetaha Kadrića, roster nije potpun te će o svakom eventualnom dolasku novih igrača javnost će biti informisana.
“Prije svega istakao bih veliko zadovoljstvo priključivanju naših omladinaca prvom timu. Bio je to dug proces ali nismo odustajali od toga. Vogošća 2 i takmičenje u Federalnoj ligi je uveliko pomoglo da momci steknu iskustvo i da imaju što više odigranih utakmica. Nismo gledali nikad na plasman u toj ligi već da imamo kontinuitet igranja i da nakon 4-5 sezona imamo našu djecu koja će stasati za priključenje prvoj ekipi. Našim igračima želimo prije svega zdravlja i sretan početak priprema”. – rekao je Kadrić.