Naslovnica VIJESTI INFO RK VOGOŠĆA POLJINE HILLS SEZONU POČINJU DOMAĆOM UTAKMICOM PROTIV RK SLAVIJA

RK VOGOŠĆA POLJINE HILLS SEZONU POČINJU DOMAĆOM UTAKMICOM PROTIV RK SLAVIJA

197

Rukometni klub Vogošća Poljine Hills je u povodu početka nove rukometne sezone i utakmice 1. kola protiv RK Slavija održao konferenciju za novinare na kojoj su se obratili predsjednik uprave kluba Fetah Kadrić, trener Bojan Unčanin, trener golmana Enid Tahirović i kapiten Nedim Kadrić. Predsjednik uprave Kadrić je naglasio da će ova sezona biti duga i naporna , jer vogošćanske rukometaše očekuje nastup na tri fronta. U domaćem prvenstvu, Kupu BiH i na međunarodnoj sceni. U klubu očekuju podršku navijača, jer je RK Vogošća Poljine Hills jedini klub u Premijer ligi koji već godinama predstavlja ne samo općinu Vogošća već i Kanton Sarajevo. Kadrić je istakao da je za što bolji uspjeh osim sponzora i resornog kantonalnog ministarstva potrebna i podrška drugih nivoa vlasti koja je dosada izostala.

Trener Bojan Unčanin je rekao da je ekipa spremna. U pripremnom periodu odigrano je nekoliko prijateljskih utakmica i turnira, te je naglasio da je važno prvenstvo početi pobjedama kako bi se steklo samopouzdanje. U svaku utakmicu treba ući ozbiljno, jer se ove sezone ne igra play off, pa će svaki susret biti imperativ za osvajanje bodova.

Novinarima se obratio i proslavljeni golman Enid Tahirović koji je nedavno potpisao ugovor sa klubom. Kako je istakao, kao trener golmana radit će na pripremi ekipe i onih koji će stajati na golu Vogošćana. Kapiten Nedim Kadrić u svom obraćanju je rekao da je raspoloženje u ekipi dobro, igrači su spremni za početak sezone, te da će učiniti sve kako bi dobrim partijama obradovali sve navijače. Utakmica 1. kola između RK Vogošća Poljine Hills i RK Slavija igra se sutra u dvorani „Amel Bečković“ u 18 sati.