Naslovnica VIJESTI INFO RK VOGOŠĆA POLJINE HILLS – KASIM KAMENICA PRED MEČ SA VISOČKOM BOSNOM

RK VOGOŠĆA POLJINE HILLS – KASIM KAMENICA PRED MEČ SA VISOČKOM BOSNOM

159

Rukometni klub Vogošća Poljine Hills sutra (srijeda 12.12.2018.) igra odloženi meč 9. kola Premijer lige BiH sa visočkom Bosnom. Utakmica počinje u 19 sati u dvorani “Amel Bečković” u Vogošći.
Svoje mišljenje o predstojećoj utakmici dao je trener Vogošćana Kasimom Kamenicom.
Pred nama je jedna derbi utakmica u kojoj Vogošća mnogo očekuje, obzirom na ovo turbulentno vrijeme sa rezultatima. Šta možemo očekivati?
„Slažem se u potpunosti da mi u dosadašnjim utakmicama nismo imali igru niti pružili željene rezultate, osim što se može uzeti ta jedna utakmica Kupa sa Slavijom kao pristojna. I dalje je na sceni slaba forma pojedinaca, slab učinak prije svega u fazi odbrane. Očigledno je da su i pojedinci i tim u dubokoj krizi i da se ovaj period nije uspio postaviti na noge onako kako bi trebalo. Dolazi nam Bosna koja je do poraza sa Gračanicom imala impozantnu seriju pobjeda, u kojoj igraju nekoliko dobrih igrača, prije svega mislim na Harmandića, Međića i Divkovića koji su zaista pravi znalci rutine, a naša potreba za pobjedom je veća nego ikada. Ovu priliku moram iskoristiti da pozovem naše gledaoce da nam na tom putu pomognu. Ja se nadam da će motivacija moje ekipe biti na visokom nivou i da će dati sve od sebe. Mislim da imamo potencijala da odgovorimo svim zahtjevima utakmice i da je privedemo kraju kako nama odgovara a to je pobjeda. Svjestan sam činjenice da će biti teško ali moramo jednostavno istrajati na tom putu.“
Obzirom da ste jednom prilikom govorili o eventualnim pojačanjima, šta ste po tom pitanju riješili?
„I dalje mislim da nam fali par igrača. U ovom trenutku je teško doći do takvih rješenja s obzirom da su manje više svi kvalitetni igrači pod klubskim obavezama. A s druge strane pritisnuti smo stalnim igranjem utakmica srijeda-subota tako da ne bi mogli napraviti to uklapanje. Idemo ovako do kraja pa ćemo probati nešto napraviti na polusezoni.“


Bez obzira na ovu tešku utakmicu i ove turbulencije u rezultatu, kakave su ambicije vezane za vrh lige i Kup BiH?
„Ambicije kluba nametnute su već dugi niz godina prisustvom na vrhu tabele. Osvajanjem Kupa BiH, kao i titule koje su izmakle za po gol i koju sekundu, i s tim ambicije su trofeji. Mi moramo malo pročešljati selekciju ekipe, neka mjesta se moraju promjeniti. Prije svega dva, tri igrača koja su nam neophodna da bi ambicije ostvarili. Ako budemo imali sreće da to napravimo u toku zimskih priprema i postavljanje temelja igrama, nismo bez šansi i nadamo se da ćemo biti konkurenti za osvajanje trofeja.“ – rekao je trener Vogošće Kasim Kamenica.
Zaostala utakmica 9. kola igra se sutra, 12.12.2018. u dvorani “Amel Bečković” sa početkom u 19 sati.