Naslovnica VIJESTI INFO RK VOGOŠĆA POLJINE HILLS – IMAMO DOBRE ŠANSE I MOŽEMO ODGOVORITI PRVOM...

RK VOGOŠĆA POLJINE HILLS – IMAMO DOBRE ŠANSE I MOŽEMO ODGOVORITI PRVOM IZAZOVU

69

Danas je u press sali Sportske dvorane “Amel Bečković” održana konferencija za medije u organizaciji RK Vogošća Poljine Hills. Povod je bio sumiranje sezone te početak Play-offa Premijer lige BiH i utakmica koju Vogošćani igraju u subotu protiv ekipe Izviđača iz Ljubuškog.
Na konferenciji su se obratili Fetah Kadrić, predsjednik Upravnog odbora RK Vogošća PH, šef stručnog štaba Bojan Unčanin te igrači Anes Bečić i Marko Ivanković.
Predsjednik kluba Fetah Kadrić istakao je da je plasmanom u doigravanje za prvaka BiH ispunjen jedan od ciljeva sa početka sezone. Djelimično, jer je prvi cilj bilo osvajanje Kupa BiH kao i plasman u Evropu i naredne sezone. U polufinalu Kupa upravo je Izviđač bio uspješniji u dvomeču.
„To je još jedan dodatni motiv da se pokuša preći ova prva prepreka kad je u pitanju samo doigravanje. O Izviđaču ne treba puno govoriti, oni dugo godina predstavlja jednu od najboljih ekipa kada je u pitanju rukomet u BiH. Vjerovatno će na isti način razmišljati kao i mi kada je u pitanju osvajanje prvenstva ili izlaska u Evropu. Mi kao imperativ moramo sebi staviti pobjedu i to smo jasno i glasno rekli i igračima i stručnom rukovodstvu. U ovom trenutku ova prva prepreka zaista nas vodi u Evropu i to je prvenstveni cilj u ovom trenutku. Pozivam sve ljubitelje rukometa i naše navijače kojih je sve više i više, da dođu u subotu u dvoranu i podrže našu ekipu i da svi zajedno prođemo ovu prvu prepreku.“ – rekao je Kadrić u svom izlaganju.

Trener Bojan Unčanin govorio je o periodu od kada je on preuzeo funkciju šefa stručnog štaba. Ekipa je vrijedno radila i u prethodnim utakmicama vidan je napredak u svim segmentima. Pozicija sa koje se ulazi u Play-off nije ona kojoj su se u klubu nadali na početku sezone ali šta je tu je.
„Mislim da ne samo mi već i ostale ekipe u doigravanju imaju podjednake šanse da dođu makar do tog finala, pa onda kako bude. Konkretno za našu utakmicu sa Izviđačem mislim da su šanse podjednake, 50:50, i da će pobjednika odlučiti možda trenutak inspiracije, momenta, pojedinca i ekipe i na kraju sportska sreća. Imamo dvije utakmice, 120 minuta pred nama u jednom kratkom periodu subota srijeda gdje može ključni faktor biti i ta rotacija igrača i najviše raspoloženih igrača u obje utakmice. Mislim da možemo odgovoriti tom izazovu.“ – istakao je Unčanin.
Dobru atmosferu u ekipi istakli su i desno krilo Anes Bečić i golman Marko Ivanković. Izviđač nije nikakva nepoznanica ali je i protivnik po mjeri. Cilj u subotu je jasan a to je ostvari pobjedu, rekli su Bečić i Ivanković.
Utakmica između rukometaša Vogošće i Izviđača igra se u subotu 18.maja u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ sa početkom u 18 sati.