Naslovnica VIJESTI INFO RADOVI NA IZGRADNJI BETONSKOG MOSTA KOD NOVE INDUSTRIJSKE ZONE TEKU PLANIRANOM DINAMIKOM

RADOVI NA IZGRADNJI BETONSKOG MOSTA KOD NOVE INDUSTRIJSKE ZONE TEKU PLANIRANOM DINAMIKOM

638

Prije više od dva mjesca počeli su radovi na izgradnji betonskog mosta preko rijeke Vogošće, koji će povezivati Novu industrijsku zonu i magistralni put M-18, odnosno ulicu Izeta Delića. Prema riječima Jakuba Hašimovića, šefa gradilišta firme „Termobeton“ iz Breze, radovi teku planiranom dinamikom.

Iako vremenske prilike i nisu bile povoljne, radnici ove firme postavili su noseće stubove, te trenutno rade na ugradnji armature kako bi se moglo izvšiti betoniranje. Osim toga urađeno je i privremeno premještanje kanalizacione mreže, a kada se steknu uslovi, odnosno nakon završetka sezone grijanja planirano je i izmještanje vrelovoda. Za vlastite, ali i potrebe stanovnika i radnika u Novoj industrijskog zoni sagrađen je i pomoćni most.

Osnovni cilj projekta je bolja saobraćajna povezanost sa firmama u industrijskoj zoni, vogošćanskih naselja i puta M-18, kao i rasterećenje saobraćaja prema skretanju za naselju Ugorsko. Investitori su Općina Vogošća i ministarstva privrede i saobraćaja KS. Projekat je vrijedan više od 1,3 miliona KM, a Okvirnim sporazumom je predviđeno da svi radovi budu završeni u naredne tri godine